نگاهی به بهترین منابع جزایی آزمون وکالت و قضاوت

نگاهی به بهترین منابع جزایی آزمون وکالت و قضاوت

سايت تخصصي حقوق جزا، در اين بخش به درخواست کاربران و علاقمندان سايت و همچنين با توجه به نياز های داوطلبين به انتخاب منابع درست در درس حقوق جزا تصميم گرفتيم تا در اين پست سايت، که مديران آن تخصص اصلي در دروس جزايی دارند با اجماع نظرات تيم تحريريه بتوانيم صرفا نظر خود را با توجه به تجربه و بررسی منابع بيان کنيم.

در آزمون های حقوقی و شغلی که مهمترين آن آزمون کانون وکلای دادگستری و آزمون مرکز وکلای قوه قضاييه می باشد و بعد از آن نيز آزمون قضاوت است دروس جزايي از اهميت ويژه ای برخوردار می باشند. با توجه به این مهم و انتخاب منبع مناسب برای دروس جزایی پیش از هرچیز باید ویژگی های این کتاب ها را در نظر داشته باشیم.

ابتدا اینکه سه درس آیین دادرسی کیفری و حقوق جزای عمومی و اختصاصی از اهمیت ویژه ای برخوردارند و همچنین در تمامی آزمون های مذکور مشترک هستند.

کتاب هایی که به عنوان منبع انتخاب می شوند اول باید نص قانون که مورد توجه طراحان سوال می باشد تفسیر و توضیح داده شوند. شایان به  ذکر است اسکودا در اطلاعیه های اخیر خود به صراحت اذعان کرد طراح سوال کانون وکلا هم وکیل دادگستری است و هم عضو هیت علمی دانشگاه های برتر کشور می باشد.

آیین دادرسی کیفری

برای آزمون قضاوت يا وکالت قطعا کتاب نکته ها در آیین دادرسی کیفری دکتر خالقی (چاپ آخر) و تسلط بر مواد و قوانین خاص این درس کفایت می کند. کتاب شرح آزمون احمد غفوري نيز از حجم نسبتا مناسبی برخودار است و می تواند برای اشخاصي که پايه ضعيف تری در اين درس دارند انتخاب مناسبی باشد.

در کتب مرجع (در صورتي که وقت مناسبي براي مطالعه داشته باشيد) دو جلد دکتر خالقی يا کتاب بایسته های آيين دادرسی کيفری دکتر جواد طهماسبی انتخاب مناسبی باشد.

براي تست هم فعلا کتاب ساده ساز آيين دادرسي کيفري کلانتری (نشر ميزان) انتخاب مناسبی است (چاپ آخر) و گزينه بعدی نيز پرسش های چهارگزينه ای احمد غفوری می باشد (آخرين چاپ).

توصيه: برای اینکه بتوانید درصد بالايی در آزمون بزنيد مواد ق.آ.د.ک را بارها مرور کنيد.

حقوق جزای اختصاصی

برای اين درس در تمامی آزمون ها بهترين انتخاب دوره ۴ جلدي دکتر حسين ميرمحمد صادقی (نشر ميزان) می باشد. بهترين حالت برای مطالعه کتاب تهيه جزوه خلاصه نويسی و نکات مهم خود داوطلب است يعني براي مثال جلد اول جرايم عليه اشخاص را مطالعه کنيد (به غير از بحش هاي تطبيقي با حقوق انگلستان و …) و نکات مهم آن را در جزوه ای يا دفتری بنويسيد که بي شک برای دوره و مرور کردن از هر کتاب کمک حافظه و … کامل تر و قابل اعتماد تر است.

پ ن ۱: دوره ۴ جلدی، منظور از جلد چهارم جزای اختصاصی (جرايم عليه شخصيت معنوي) است.

پ ن ۲: مطالعه کتب جزای اختصاصی دکتر آقايی نيا نيز می تواند مفید باشد.

نکته : در نظر داشته باشيد که خيلی از مشاوران آزمونی شايد به شما پيشنهاد کنند که صرفا شرح بخوانيد و يا وقت خود را برای مرجع خواني نگذاريد که واقعا اگر پايه بسيار قوي در اين دروس داريد که شايد (کمتر از ۵ درصد از داوطلبين به اين صورت هستند) اين توصيه اشتباه نباشد ولی خواندن مرجع و روشی که به عنوان خلاصه نويسی در درس جزای اختصاصی توصيه کرديم قطعا خروجی و بازخورد مثبت زيادي خواهد داشت.

براي تست کتاب مجموعه پرسش های چهار گزینه ای حقوق جزا احمد غفوري نسبتا مناسب است. تست های ديگر در اين زمينه زياد است ولی بيشتر کتاب ها بروز نيستند يا بعضی از کتاب ها غلط های زيادی دارند و از حالت استاندارد خارج می باشند که از معرفی آن ها خودداری می کنيم.

حقوق جزای عمومی

اولين نکته براي جزای عمومی اين است که اين درس را بايد به خوبی براي ورود به سوالات آزمونی حقوق جزا ياد گرفت به چند دليل؛ اينکه بسياري از موارد پاسخ دادن به سوالات جزای اختصاصی مستلزم يادگيری کامل جزای عمومي است که ممکن است بسياری از سوالات تلفيقی از دو درس باشد.

کتاب انتخابی ما که کامل ترين کتاب آزمونی حقوق جزاي عمومي است که منتشر شده که پيشنهاد مي دهيم حتما ويژگی های آن که در پست مربوطه معرفی شده ملاحظه کنید کتاب مختصر حقوق جزای عمومی دکتر منصورآبادی می باشد. (برای مشاهده نمونه صفحات و ویژگی های کتاب کلیک کنید) ( فراموش نکنيد ويرايش جديد اين کتاب که ویراست دوم است را تهیه کنید/ چاپ سوم زمستان ۱۴۰۰) علاوه بر تمام ویژگی های مثبت کتاب مهمترین آن این است که با قانون کاهش مجازات حبس تعزیری ۹۹ که از آن قطعا در آزمون های امسال و سال هاي بعد سوال طرح می شود مطابقت کامل دارد و مواد ذکر شده و توضیح داده شده اند (در کنار تمامي مواد حقوق جزاي عمومی در کتاب کلیات قانون مجازات اسلامی ) و مورد بعدی هم اینکه نکات آزمونی فراوان حقوق جزای عمومی را شامل می شود و همچنین تطبیق کامل با قوانین خاص (تا آخرین مصوبات). که تمام نیاز های آزمونی را پوشش مي دهد. در کل مباحث اين کتاب رو سعی کنيد به بهترين شکل به تمامی بخش هاش مسلط بشيد و به باکس های نکته اش که خيلی عالی و دقيق هست توجه کنيد و جدول های مواعدش رو حتی المکان حفظ کنيد و ذکر اين نکته ضروري است که هيچ مطلب اضافي در اين کتاب وجود نداره (ولي فقط ۴۵ صفحه ابتدايی کتاب که مکاتب هست رو نياز نيست بخونيد اگر داوطلب آزمون وکالت هستيد).

(در حال حاضر نه تنها هيچ کتابي از کتاب مختصر جزاي عمومي بروز تر و کامل تر و استاندار تر وجود ندارد).

پ ن ۱: سوالی که مطرح مي شود در مورد قانون کاهش مجازات حبس تعزيري که بايد گفت بيشترين تاثير را روی جزاي عمومي داشته و تا اندازه کمی جزای اختصاصي و بسيار بسيار کم در آيين دادرسي کيفری که همه موارد و مواد آن در جزای عمومی در کتاب مختصر جزای عمومی که در بالا ذکر کرديم اعمال شده است.

پ ن ۲: کتاب شرح آزموني احمد غفوري نيز براي مرور و جمع بندي قانون و تسلط بيشتر به مواد قانوني يک يا دوبار مرور و مطالعه شود ولي به هيچ عنوان بصورت تک منبعی از اين کتاب براي جزای عمومی و اختصاصي استفاده نکنيد (اشتباهي که بسياري از افراد انجام مي دهند) و صرفا شرح بخوانيد. (شيوه مطالعه ايده ال که ما پيشنهاد مي کنيم اين است که ابتدا در جزاي عمومی کتاب مختصر خوانده شود و سه الی چهار بار مرور شود (منظور تسلط کامل که براي هر فرد متفاوت است چندبار) و جزاي اختصاصي هم ابتدا حداقل یک بار کتب مرجعی که ذکر کرديم مطالعه شود و خلاصه نويسی شود و چندین بار خلاصه ها مرور شود (منظور تسلط نسبی است) و بعد نوبت به خواندن شرح مي شود که ذکر کرديم يک الي سه بار (بسته به زمان تا آزمون و ضعف و قوت شما در اين درس) نيز به مطالعه شرح قانون بپردازيد.

مرحله بعد نيز تست زدن است که بسيار مهم می باشد که به نظر می رسيد در پايان تسلط شما در هر درس می توانيد تست بزنيد يعنی بعد از تسلط و مرور و جمع بندی جزای عمومی تست های اين بخش را بزنيد و بعد شروع به مطالعه درس جزای اختصاصی کنيد و بعد از اتمام مراحل می توانيد براي سنجش خود از تست استفاده کنيد.

تست مناسب هم براي حقوق جزاي عمومي ساده ساز حقوق جزای عمومی کلانتری (نشر ميزان) (چاپ آخر) يا قسمت تست هاي جزای عمومی  از کتاب مجموعه پرسش های چهار گزینه ای احمد غفوری (آخرين چاپ).

نکته : با توجه به اینکه آرا وحدت رویه از اهمیت بسیار زیادی در آزمون ها برخودار می باشد. می توانید از طریق این لینک جدیدترین آرا وحدت رویه جزایی را مشاهده کنید.

21 comments

  • سلام.
    یه کتابی هم هم بنام گنجینه آزمونی قانون مجازات اسلامی به نویسندگی دنیا اشراقی و اقای فرامرزی در بازار اومده و بنظر میاد از کتاب غفوری بهتر بود این کتاب هم به حالت ماده به ماده و هم حالت موضوعی داشت.

    پاسخ
  • واقعاً عالی. بله دقیقاً همین طوره، صرفاً کتاب شرح آزمون خواندن کفایت نمی‌کنه، بهتره شخص در دوران دانشجویی کتاب‌های مرجع رو چند بار خوب بخوانه و بعد سراغ کتاب‌های آزمونی و شرح بره. تسلط بر موادّ قانونی و مرور مکرّر اون ها و همچنین تست‌زنی هم کاملاً ضروریه. ممنون از راهنماییتون.

    پاسخ
  • با عرض سلام و تحیت یک سوال داشتم ممنون میشم راهنمایی کنید برای حقوق جزا عمومی و اختصاصی دکتر احمد غفوری رو پیشنهاد میکنید یا کتاب دکتر بهداد کامفر؟

    پاسخ
    • به هیچ عنوان مناسب نیست
      کاملا دسته بندی هر دو کتاب سردر گم کننده و پیچیده است
      حتی برای یادگیری نیز دچار مشکل می شوید چه برسه به آزمون

      پاسخ
    • من با عمومی ارتباط برقرار نکردم بعضی توضیحات اضافی است و کلا از عظیم زاده فقط تستش رو توصیه می کنم که توی تست جزا هم غفوری بهتره

      پاسخ
    • آموزشی آزمونی برای جزا عمومی مختصر منصورآبادی عالیه و اختصاصی هم ساولانی بخون
      بعد این دوتا تا آزمون فقط غفوری رو مرور کن . کلا مثل همین متن سایت عمل کردم تا الان درصدای جزام توی آزمون آزمایشیا عالی بودن نسبت به بقیه درسا

      پاسخ
  • سلام و عرض ادب
    برای کسی که پایه جزایی و کیفری‌ پایینی داره و کتاب ماده محور نمیتونه بخونه چه کتاب تشریحی معرفی میفرمایید؟

    پاسخ
    • پست رو خوب بخونید مطالب کامل توضیح داده شده و کتاب ها متناسب با سطح اکثریت است فقط کافیست تلاش مستمر کنید و ضعف خود را با مطالعه و بعد از آن تست زدن برطرف کنید اتفاقا نظر اصلی ما هم برای آزمون ارشد یا دکتری ابتدا خواندن کتب مرجع هست و بعد کتب ماده محور

      پاسخ
  • عالي بود واقعا
    بهترين کتاب رو معرفي کرديد
    اجرتون با امام حسين
    خدا خيرتون بده

    پاسخ
  • خيلي خوب بود از راهنماييتون قطعا تهيه مي کنم براي جزا اين کتاب ها رو چون منبع بدرد نخور زياد شده و خوندنشون بدتر ذهن رو منحرف ميکنن

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *